Оформить заказ
Индивидуальнй выкуп
Поиск товара по слову или оформление заказа по ссылке Поиск по слову или оформление заказа по ссылке Поиск товара или оформление заказа

Дитячі автокрісла: вибір найкращих

Як обрати відповідне дитяче автокрісло 2023? Ви дізнаєтесь про це за результатами тестування Stiftung Warentest.
Автор: Alena Zakupki (Алёна Иванова)
Источник статьи: Stiftung Warentest
Дитяче автокрісло. Воно має бути безпечним, зручним та не забруднювати довкілля – не всі сидіння відповідають цим вимогам.

Маленьким дітям безпечніше подорожувати в автомобілі, якщо вони сидять задом наперед, а не обличчям до напрямку руху. У разі лобового зіткнення сила гальмування спрямовується в сидіння. Навантаження на шию менше, ніж на сидіннях обличчям вперед, в яких голова при лобовому зіткненні кидається вперед незахищеною, а потім знову відкидається назад. Тому ми рекомендуємо перевозити дітей до двох років по ходу руху.

Деякі батьки також хочуть перевозити своїх старших дітей задом наперед. Так звані реборди, такі як Avionaut Sky 2.0, показані вище, обіцяють комфортну подорож з перших днів життя до шестирічного віку. Кажуть, що він підходить для дітей зростом до 1,25 метра. Зі складеними ногами він не зможе довго всидіти на місці. Крісло не можна встановити в положенні обличчям вперед через опорну ніжку. Однак, Avio-naut не рекомендується в будь-якому випадку через шкідливі речовини в чохлі сидіння.

Як обрати автокрісло?

Автокрісло для дітей підходить до машини? Після того, як ви знайшли ідеальних кандидатів у нашій таблиці дитячих сидінь, вам слід відвідати веб-сайти постачальників. Там ви знайдете списки моделей автомобілів, на які підходять сидіння. Щойно ви знайдете безпечне сидіння, що підходить для вашого автомобіля, відвезіть дитину і автомобіль до дилера, у якого є це сидіння.

Підходить сидіння дитині? Ваша дитина і сидіння повинні підходити один одному, тому дитина повинна ретельно перевірити своє положення. Встановіть крісло у свій автомобіль. Таким чином, будь-які проблеми швидко помічаються, наприклад, занадто короткі ремені або нестача місця для установки. Деякі сидіння настільки широкі, що на задньому сидінні поруч один з одним поміщаються тільки два сидіння. Це не залишає місця для третьої дитини.

Порада: Якщо ви купили сидіння, важливо правильно його використовувати – інакше воно не забезпечить належного захисту. Розповідаємо, на що слід звернути увагу під час складання та пристібання переносок і сидінь.

Стандарти дитячих автокрісел

Дитячі автокрісла доступні в різних розмірах. Деякі крісла підходять для кількох вікових груп. Avionaut Sky 2.0 та BeSafe Strech B підходять навіть для дітей від народження і до зростання дитини. Однак обидва крісла не дуже зручні для дітей старшого віку, оскільки в них немає місця для ніг через відкинуте положення.

Дітям зручніше подорожувати в автокріслі, яке відповідає їхньому зросту. До тих пір, поки вони не виростуть достатньо, щоб подорожувати без автокрісла, їм знадобиться два-три різних крісла. Якщо батьки купують автокрісло-переможець тесту з розмірної групи для немовлят, малюків і дітей до 1,50 метра, то вони заплатять 1030 євро. Однак існують також хороші і безпечні альтернативи за значно менші гроші: за автокрісло для немовлят і автокрісло для дітей молодшого віку батьки іноді платять лише половину ціни.

Існують різні стандарти дитячих автокрісел. Один ділить сидіння за зростом, інший за вагою. Щоб допомогти вам зорієнтуватися в плутанині стандартів, Stiftung Warentest згрупував вагу і розмір у три групи. Потім ви можете відфільтрувати результати в нашій базі даних випробувань дитячих автокрісел:

  1. Немовлята. Зріст до 87 сантиметрів; Вага до 13 кілограм. Виберіть дитяче крісло-ребордер, звернене назад, в ньому ваша дитина буде їздити безпечніше. Дитяче крісло занадто маленьке, якщо голова дитини виступає за верхній край сидіння. Автокрісла для малюків ви можете знайти в нашій тестовій базі даних.
  2. Малюки. Зріст від 60 до 105 сантиметрів; Вага від 9 до 18 кілограм. Автокрісла для маленьких дітей ви можете знайти в нашій тестовій базі даних.
  3. Діти. Висота від 100 до 150 сантиметрів; вага від 15 до 36 кілограмів. Дітям зростом вище 1,50 метра дитяче крісло більше не потрібне. Дітям меншого віку слід сидіти в дитячому автокріслі, навіть якщо вони важать понад 36 кілограмів. Дитячі автокрісла для дітей старшого віку ви можете знайти в нашій тестовій базі даних.

Кріплення Isofix

Безпечна поїздка вашої дитини починається з вибору безпечного сидіння. Часто занадто слабо пристібається не дитина, а саме сидіння. Сидіння Isofix менш схильні до помилок, ніж ті, які кріпляться ременями безпеки автомобіля. У них є два гачки, що виступають з нижньої частини сидіння або підстави ззаду, які фіксуються у відповідних замикаючих пристроях в автомобілі.

Більшість протестованих автокрісел мають кріплення Isofix. Вони вставляються в кронштейни Isofix, які кріпляться до нижньої частини спинки в багатьох автомобілях. Деякі моделі також можна пристебнути ременем безпеки. Однак кріплення Isofix завжди краще, оскільки воно зменшує ймовірність помилок при установці. Шкідливі речовини на етикетці подушки безпеки

Перед установкою батьки повинні ознайомитися з попередженнями для сидінь з подушками безпеки. Зазвичай вони надруковані на чохлах дитячих сидінь, щоб їх було добре видно. У двох випадках ми виявили дуже високий вміст шкідливих речовин на цих етикетках. Етикетки великі і їх неможливо зняти. В Avionaut Sky 2.0 навіть немовлята можуть контактувати з фенолом, який, ймовірно, може пошкодити сперматозоїди або яйцеклітини. Етикетка в BeSafe iZi Twist M містить занадто багато нафталіну. Цей поліциклічний ароматичний вуглеводень може викликати рак.

Що важливо для немовлят і малюків

Майже кожна друга дитина в машині не пристебнута належним чином. На що слід звернути особливу увагу під час встановлення сидінь і пристібання немовлят і маленьких дітей в автомобілі.

Дозвольте маленьким дітям і немовлятам кататися задом наперед. Немовлята та маленькі діти значно краще захищені, якщо корпус сидіння встановлений проти напряму руху. Якщо ви їдете заднім ходом, навантаження на шию і хребет знижується за найпоширенішого типу аварії – лобового зіткнення.

Щільно затягніть ремені для підтяжок. Стандартним ременем для дитячих крісел і дитячих автокрісел для маленьких дітей є ремінь для підтяжки – у триточковому або п'ятиточковому виконанні. Він проходить через стегна і плечі та закривається на животі. Затягніть його міцно - між дитиною і ременем має поміститися плоска рука.

Діти, які звільняють себе. Майже при всіх типах пасків безпеки і на всіх сидіннях є діти, які викручуються з пасків або навіть із протиударного захисту – якщо вони цього хочуть. Єдине, що тут допомагає, це час від часу перевіряти, чи на місці ремінь. І пояснити дітям, чому ремінь має бути на своєму місці.

Перед покупкою випробуйте сидіння, яке має столик-фіксатор. Батьки навряд чи помиляться, вибравши сидіння з підставним столиком: ними легко користуватися.Перевага столу безпеки полягає в тому, що в разі аварії дитина перекотиться через м'який стіл. Рух і амортизація зменшують навантаження, яких зазнає дитина.

Пристібаючи ремінь, не переплутайте ремені. Якщо сидіння або дитяче крісло закріплено автомобільним ременем, будьте обережні, щоб не переплутати ремені під час пристібання сидіння.

Не ставте опору у відсіки для зберігання речей. Деякі дитячі сидіння кріпляться до підлоги автомобіля за допомогою опори. Він запобігає перекиданню дитячого сидіння вперед у разі удару. Переконайтеся, що опорна ніжка не вдарилася об відсік для зберігання речей.

Що важливо для дітей старшого віку

При виникненні серйозних помилок в експлуатації захисна дія дитячого крісла при аварії практично зводиться нанівець. На це слід звернути увагу під час встановлення дитячих автокрісел для дітей старшого віку та пристібання в них дітей:

Використовуйте сидіння для дітей до 12 років. Згідно з правилами дорожнього руху, дітям зростом до 150 сантиметрів або до дванадцяти років необхідно користуватися дитячим кріслом. Дотримуйтесь цього, оскільки неправильно розташований ремінь безпеки автомобіля може призвести до серйозних травм живота в разі аварії.

Якщо є можливість, обирайте дитячі крісла Isofix. Якщо у вашому автомобілі є кріплення Isofix, за можливості слід використовувати їх для дитячого сидіння. Сидіння Isofix мають дві міцні напрямні внизу ззаду, які виступають і мають фіксувальний механізм.

Ліворуч: сидіння занадто велике, ремінь проходить через шию. Праворуч: ремінь сидить правильно і утримує плече в разі аварії.

Надійно закріпіть універсальні сидіння автомобільними ременями. Універсальні дитячі сидіння кріпляться тільки триточковим ременем автомобіля. Перевага: вони підходять практично до будь-якого транспортного засобу, оснащеного ременями безпеки, включаючи, наприклад, класичний автомобіль.

Завжди використовуйте дитячі сидіння для дітей старшого віку. Завжди використовуйте дитяче крісло зі спинкою і підголівником. Нижня частина дитячого сидіння виконує функцію додаткового сидіння, спинка захищає в разі бокового удару і спрямовує ремінь безпеки автомобіля. Спинка також допомагає, якщо діти засинають за кермом.

Виберіть правильну довжину спинки. Переконайтеся, що спинка має правильну довжину. Вони можуть забезпечити захист у разі бокового удару тільки в тому разі, якщо голова дійсно знаходиться між бічними валиками. Крім того, відповідна спинка за допомогою пряжки ременя безпеки правильно направляє ремінь безпеки через плече.

Затягніть ремінь і відрегулюйте його оптимально. Оптимізуйте прокладку автомобільного ременя за допомогою верхнього регулювального пристрою. Важливо: ремінь має проходити через плече. Він не повинен врізатися в шию або проходити під руку.

Наші рекомендації

Ми протестували 20 нових автокрісел: для немовлят, для малюків і для дітей зростом до 1,50 метра. Для порівняння ми також показуємо хороші автокрісла з попереднього тесту. Автокрісла коштують від 110 до 780 євро. Вони повинні були пройти краш-тести, і ми перевірили, серед іншого, встановлення та зняття сидінь, а також комфорт сидінь. Ми також шукали шкідливі речовини в зоні контакту з дитиною. Крім багатьох хороших моделей, ми знайшли деякі, які важко встановити або які допускають неправильну експлуатацію. Дві з них є незадовільними через дуже високий рівень шкідливих речовин: Avionaut Sky 2.0, згадане на початку, та BeSafe iZi Twist M.

Починаючи з дванадцятирічного віку або зростом 1,50 метра, дітям дозволяється подорожувати в автомобілі без дитячого крісла. Якщо ви купуєте автокрісла-переможці тесту для відповідного віку, ви заплатите більше 1 000 євро в цілому. Наші переможці за співвідношенням ціна-якість дешевші та безпечніші.

Автокрісла для зросту від 40 до 125 сантиметрів

Автокрісла для зросту від 61 до 150 сантиметрів

ДЖЕРЕЛО СТАТТІ: Штіфтунг Варентест (нім. Stiftung Warentest) – дуже поважний німецький інститут, який проводить порівняльні випробування якості різноманітних товарів і споживчих послуг, керуючись при цьому принципами об'єктивності та незалежності від виробників і торговельних підприємств. Результати проведених випробувань публікуються у власних друкованих виданнях та на веб-сайті. Публікації не містять реклами. Оригінал статті можна подивитися на офіційному сайті www.test.de за 4,90 €.

Будь ласка, майте на увазі, що всі продукти, які тестує Stiftung Warentest, купують у німецьких магазинах. Ґрунтуючись же на нашому багаторічному досвіді (починаючи з 2005 року), ми з абсолютною точністю стверджуємо, що ідентичні товари, придбані в Європі та в країнах колишнього СНД, значно відрізняються за складом і, відповідно, за якістю.