Оформить заказ
Индивидуальнй выкуп
Поиск товара по слову или оформление заказа по ссылке Поиск по слову или оформление заказа по ссылке Поиск товара или оформление заказа

Найкращі кабельні та акумуляторні пилососи

Рейтинг найкращих кабельних та акумуляторних пилососів 2023 за результатами дослідження німецького інституту якості.
Автор: Alena Zakupki (Алёна Иванова)
Источник статьи: Stiftung Warentest
Купівля пилососа – це початок довгострокових відносин. Знайдіть правильного партнера, з кабелем або без нього.

Наші тести пилососів показують, що найкращі бездротові пилососи не поступаються класичним пилососам з контейнером. У поточних тестах бездротових пилососів деякі з них були вражені кращими результатами прибирання. При цьому наші тести неодноразово виявляли моделі, які погано чистять. Як серед дротових пилососів, так і серед бездротових пилососів.

У нашому тесті ми зосередили увагу на двох найбільш продаваних типах пристроїв: кабельних та акумуляторних пилососах. Класичні кабельні пилососи можуть бути громіздкими, але вони неймовірно дешеві. З іншого боку, хороші акумуляторні пилососи залишаються досить дорогими. Вони економлять місце, завжди готові до використання і особливо зручні.

Акумулятор або кабель?

Завжди готовий до роботи. Хочете прибрати пилососом все, що стоїть на шляху? Тоді вам підійде бездротовий прилад. Він завжди під рукою і швидко перетворюється на маленький пилосос – так що навіть сходи можна пилососити зручно, без жодних кабелів.

Численні кімнати. Ви любите пилососити весь будинок за один раз? З дротовими пилососами це не проблема. Акумуляторні пилососи можуть швидко розрядитися. Якщо ви все ще хочете акумуляторний прилад: друга батарея та зменшена потужність всмоктування подовжують час роботи.

Краще низький рівень шуму. З деякими з дротяних пилососів, що потрапили до нашого тесту, ви можете пилососити порівняно тихо. Більш легкі бездротові моделі зазвичай не мають хорошої звукоізоляції.

Волохаті домашні тварини. Чи часто вам доводиться прибирати шерсть домашніх тварин з килима? Лише дві бездротові моделі з нашого тесту можуть добре з цим впоратися.

Дорога покупка. За найкращі бездротові пилососи доведеться викласти щонайменше на 400 євро більше, ніж за хороший дротовий прилад.

Висновок: хороші бездротові пилососи практичні, економлять місце – але дорогі. Хороші дротові пилососи довговічні, порівняно дешеві – але менш зручні.

Акумуляторні пилососи

Акумуляторні пилососи найкращі в тесті легко витримують порівняння з класичними вертикальними пилососами. Вони не є дешевими, хороші бездротові прилади коштують понад 600 євро.

Крістіан В.: "Пилососити може бути так приємно!" Він не хотів би більше обходитися без бездротового без нього більше не хоче. Нарешті минулі часи, коли йому доводилося витягувати старий кабельний пилосос з-під впавшого вішака для одягу і виводити його з камери, перш ніж він міг приступити до прибирання. Ще одна причина переходу на бездротовий пилосос – пухнасті коти. Лише ціна покупки змусила завагатися. Витратити понад 700 євро на хороший бездротовий пилосос? Сім'янин наважився на це. Тепер новий пилосос стоїть за кухонними дверима, не займає багато місця і завжди готовий до роботи.

Акумуляторні пилососи вартістю від 150 до 1 320 євро. Сім'я В. обрала Miele Triflex HX2 Sprinter, хорошого лідера нашої публікації в номері 2/23. Він все ще доступний і включений в нашу таблицю разом з дванадцятьма акумуляторними пилососами, які ми протестували з того часу. Всі вони пройшли однакову програму тестування. Ціни кандидатів на участь у тесті варіюються від 150 до 1 320 євро.

Використання другого акумулятора

З другим акумулятором ви можете пилососити довше. Шість з 13 моделей, включаючи Vorwerk і Miele, поставляються з таким акумулятором. У Bosch ця запчастина коштує ще 80 євро. Натомість це системний акумулятор пилососа, який також можна використовувати в інших інструментах Bosch. Бажано мати під рукою повністю заряджену другу батарею. Більшість акумуляторів не витримують і чверті години на повній потужності на килимі. Однак для твердих підлог і оббивки часто достатньо зменшеної потужності. Це часто збільшує час роботи в багато разів.

Більшість пилососів потребують заправки від двох до чотирьох годин. Пилососи Bosch можна зарядити за 47 хвилин за допомогою швидкого зарядного пристрою, що входить до комплекту постачання. Практично: чотири прилади можуть заряджати два акумулятори одночасно на станції, включаючи Vorwerk і Miele Triflex HX2 Pro.

Можливості найкращих моделей

На противагу цьому, нова топова модель Vorwerk Kobold VK7, одна з небагатьох акумуляторних моделей з мішком для збору пилу, коштує справді дорого. Він коштує 1 320 євро. Однак він пропонує найкращу ефективність прибирання разом з Miele Triflex HX2 Sprinter (730 євро) з нашого лютневого тесту. Тільки ці два пилососи швидко збирають шерсть домашніх тварин з килима. Чиста підлога, щілини та оббивка – з цим зазвичай без проблем справляються лише Miele Triflex HX2 Pro (890 євро) та Bosch (620 євро). Однак вони задовільно видаляють лише шерсть домашніх тварин, а Bosch так само посередньо справляється з сочевицею і рисом.

Найкращі моделі мають один спільний з усіма іншими протестованими моделями недолік: вони залишають пил у кутах і на краях. Добре, що всі прилади можна перетворити на маленькі пилососи, придатні для прибирання кутів. Вони також практичні для автомобільних сидінь.

Кабельні пилососи

Три недорогі прилади не потрапили в топ. Вони увійшли до п'ятірки моделей з кабелем, які в цілому лише задовільно виконують своє завдання. Хороші доступні пилососи за ціною від 199 євро. Найкращим мішковим пилососом є Bosch BGL8XALL за 239 євро. Він знаходиться на одному рівні з лідером минулого випуску цього журналу: Miele Complete C3 Starlight (340 євро). Найкращий дротовий пилосос з мішком для збору пилу – Bosch BGC41XALL (279 євро).

Більшість приладів виявилися справжніми збирачами пилу, особливо на твердих підлогах. Багато з них також добре прибирали пил з килимів. Ми оцінили лише п'ять моделей як задовільні в цьому пункті тесту, тому що вони залишали трохи більше пилу в ворсі. Очищення щілин, видалення волокон з оббивки – 13 пилососів, що брали участь у тесті, впоралися з цим завданням без проблем.

Але жоден пилосос не блищав у кожній дисципліні, навіть найкращі з них. Наприклад, у кутах і на краях усі вони залишали більш-менш широкі смуги бруду. Більшість з них також помітно перевантажені, коли справа доходить до прибирання грубого бруду від сочевиці та рису з килима. Лише в цілому задовільна модель від Hoover змогла позбутися його в найкоротші терміни. На твердих підлогах, однак, більшість з них дуже добре впоралися з зернистим грубим брудом. Однак Severin замість того, щоб прибирати рис і сочевицю, штовхав їх перед собою. Пилососи від AEG, Amazon і Lidl дозволяли великим шматкам випадати з насадки, щойно їх вимикали.

Якщо у вас є волохатий домашній улюбленець, ми рекомендуємо один з двох хороших бездротових пилососів поточного тестового року. Завдяки щітці, що обертається в силовій насадці, їм вдається швидко вичісувати шерсть домашніх тварин з килимів. Шість з восьми найкращих дротових моделей впоралися з цим завданням задовільно. З іншого боку, підлогові пилососи часто не можуть належним чином підхопити потоком повітря шерсть домашніх тварин, що застрягла в килимі.

Пилососи з мішком

Якщо ви чутливі до пилу, краще вибрати прилад з мішком. Хоча їх потрібно купувати окремо, їх легко знімати та утилізувати. Спорожнення пилозбірника може призвести до утворення великої кількості бруду, особливо якщо його вміст безконтрольно падає у відро для сміття. Найкраще викидати бруд безпосередньо на вулицю у смітник.

У довгостроковій перспективі неможливо повністю уникнути контакту з пилом, що висмоктується пилососом. У більшості пилососів фільтри, які захищають двигун і повітря в приміщенні від дрібного пилу, потрібно час від часу міняти або промивати.

Наші рекомендації

Переможець тесту: Vorwerk Kobold VK7 пилососить потужно, але коштує 1 320 євро. Miele Triflex HX2 Sprinter пропонує таку ж ефективність прибирання за 730 євро.

Підказка: Bosch BSS825FRSH також добре справляється з роботою за 620 євро. Однак він прибирає лише грубе сміття та шерсть домашніх тварин помірно добре.

Екологічна порада: Акумуляторні прилади часто більш енергоефективні, ніж класичні вертикальні пилососи.

Результати показують розрив у продуктивності між бездротовими пилососами. Лише три бренди показали хороші результати: Vorwerk, Miele та Bosch. Три моделі з акумуляторними батареями просто задовільні. Решта не відповідають очікуванням. Чи то тому, що вони погано пилососять, чи то тому, що створюють пекельний шум, чи то тому, що видувають багато пилу, який всмоктують. Einhell і Severin Sepuro замикають трійку лідерів з низьким рейтингом. А шкода, адже при ціні 150 і 279 євро вони є одними з найдешевших у тесті.

Переможець тесту: найкращий з пилозбірником – Bosch BGC41XALL (279 євро), найкращий з мішком – Bosch BGL8XALL (239 євро) і Miele Complete C3 Starlight (340 євро) з тесту 2/23. Всі три пилососи добре пилососять. Порада щодо ціни: Rowenta RO7755 за 199 євро – хороший і потужний пилосос для твердих підлог. Екологічна порада: хороший Rowenta RO7473EA за 249 євро пилососить дуже тихо і економить енергію.

Дратує, коли доводиться кілька разів міняти розетку через те, що кабель не дотягується до пилососа під час прибирання. Мешканцям великих квартир варто обирати пилосос з великим радіусом дії близько 15 метрів найбільший комфорт у цьому відношенні пропонують пристрої з двома мішками від Bosch. З іншого боку, моделі від Amazon, Lidl і Severin, як правило, тримають користувачів на короткому повідку з радіусом дії менше 8 метрів.

У порівнянні зі своїми дротяними побратимами, дротові пилососи часто працюють набагато тихіше. Однак Lidl Silvercrest був порівняно шумним на твердих підлогах, Amazon Basics – на килимах, а Severin – на обох поверхнях. Висновок: Ці три недорогі пилососи можна використовувати для виконання деяких завдань. Ми не можемо рекомендувати їх як вигідні покупки.

Акумуляторні пилососи

Кабельні пилососи

ДЖЕРЕЛО СТАТТІ: Штіфтунг Варентест (нім. Stiftung Warentest) – дуже поважний німецький інститут, який проводить порівняльні випробування якості різноманітних товарів і споживчих послуг, керуючись при цьому принципами об'єктивності та незалежності від виробників і торговельних підприємств. Результати проведених випробувань публікуються у власних друкованих виданнях та на веб-сайті. Публікації не містять реклами. Оригінал статті можна подивитися на офіційному сайті www.test.de за 4,90 €.

Будь ласка, майте на увазі, що всі продукти, які тестує Stiftung Warentest, купують у німецьких магазинах. Ґрунтуючись же на нашому багаторічному досвіді (починаючи з 2005 року), ми з абсолютною точністю стверджуємо, що ідентичні товари, придбані в Європі та в країнах колишнього СНД, значно відрізняються за складом і, відповідно, за якістю.