Оформить заказ
Индивидуальнй выкуп
Поиск товара по слову или оформление заказа по ссылке Поиск по слову или оформление заказа по ссылке Поиск товара или оформление заказа

Вибір кращих навушників всіх типів

Найкращі навушники 2023 за результатами дослідження німецького інституту якості
Автор: Alena Zakupki (Алёна Иванова)
Источник статьи: Stiftung Warentest
Для багатьох людей неможливо уявити життя без навушників під час довгих поїздок, авіаподорожей та занять у фітнес-центрі.

З літа минулого року ми протестували дванадцять моделей Bluetooth. Дві з них є рівними переможцями тесту – але вони сильно відрізняються за ціною.

Пристрої можна умовно розділити на дві групи: Якщо внутрішньоканальні моделі розміщуються у вушному каналі або у вушній раковині, то навушники з наголов'ям сидять на вухах або закривають їх.

Ми регулярно тестуємо навушники з обох груп і публікуємо результати, тут ми показуємо рейтинги дванадцяти навушників, які ми додали до нашої тестової бази з жовтня 2022 року. Всі вони хороші, ціни варіюються від 89 до 640 євро.

Найкращі моделі

Нові переможці нашого тесту навушників – це Bowers & Wilkins PX8 та Sennheiser Momentum 4 Wireless. Вони демонструють відмінні результати у всіх частинах тесту, таких як звук та акумулятор. Sennheiser за 299 євро, наприклад, вражає дуже поважним часом роботи від батареї понад 51 годину. Його активне шумозниження належить до найкращих серед усіх перевірених нами навушників з дужками.

Топові моделі Sennheiser Momentum 4 Wireless та Bowers & Wilkins PX8

Щодо звуку, Bowers & Wilkins PX8 в нашому виборі випереджає конкурентів. Apple AirPods Max, який доступний на ринку тривалий час і тому не включений до таблиці, звучить ще трохи краще, проте має тільки задовільні показники щодо зручності носіння, обслуговування та акумулятора. Обидві моделі, AirPods Max та PX8, коштують понад 600 євро.

Дев'ять навушників зменшують фоновий шум

Якщо ви багато подорожуєте, ви оціните не лише хороший звук, але й активне шумозаглушення. Технологія шумозаглушення зменшує тривожні шуми, такі як гудіння двигунів. Дев'ять з дванадцяти нових моделей можуть це робити.

Ще одна перевага: тривалий час автономної роботи. Kef Mu7 позитивно вирізняється, відтворюючи музику протягом 69 годин на одному заряді.

Мало хто з меломанів зможе так довго перебувати далеко від джерела живлення. Навіть після 15 хвилин перебування біля розетки Kef Mu7 має достатньо заряду для майже 14 годин насолоди від прослуховування. Але: під час тесту на падіння у всіх трьох моделях відламалися частини кришки чашок навушників. Це призвело до оцінки "достатньо" за стійкість.

Конструкції навушників

Adidas RPT-02 Sol – єдині навушники з конструкцією On-Ear у цьому виборі. У цій конструкції навушники розташовані на вухах, а не оточують їх повністю (Over-Ear). Adidas також просуває модель для занять спортом, що досить незвично для навушників з дужкою.

Щоб забезпечити щільне прилягання, навушники досить сильно тиснуть на вуха. Нашим тестувальникам це здалося неприємним. Ті, хто довго користується навушниками або загалом приділяє велику увагу комфорту, повинні приміряти їх перед покупкою в магазині. Це зазвичай набагато простіше для навушників з дужкою, ніж для навушників In-Ear.

Бездротові навушники

Бездротові навушники на ринку представлені у великому асортименті. Ми протестували понад 40 навушників цього типу всі вони мали оцінку тесту "Добре" або вище. Ціни варіюються від 26,40 євро до 289 євро.

Подорож цін починається з навушників з нашої таблиці "Добре і доступно". Навіть за ціною в 26,40 євро JLab Go Air Pop має значну кількість основних функцій, спільних з його дорогим конкурентом Apple AirPods Pro (2-го покоління) з великої таблиці: він отримує дані бездротовим шляхом через Bluetooth від смартфона або планшета та працює як гарнітура для телефонних розмов: у малих навушниках вбудовані невеликі мікрофони. Розмови можна приймати або завершувати, торкаючись їх, не торкаючись телефону.

JLab Go Air Pop, як і майже всі інші моделі в цьому тесті, є бездротовими навушниками True Wireless без кабелів між лівим та правим навушником. Навушники переносяться та заряджаються в спеціальній коробці для зберігання, яка постачається в комплекті. Ті, хто мають побоювання втратити один з лише 4 грамів важких навушників JLab Go Air Pop, можуть звернути увагу на Sony WI-C100. Він коштує всього 39 євро і є одним із трьох навушників у нашому виборі, які мають кабельне з'єднання між навушниками.

Ані JLab Go Air Pop, ані Sony WI-C100 не мають активного шумозаглушення. Область максимальної акустичної тиші починається лише з Xiaomi Redmi Buds 3 Pro, який коштує від 55,50 євро. Він єдиний в таблиці праворуч з активним шумозниженням (ANC, Active Noise Cancelling), яке дозволяє приховати навколишні шуми за допомогою контрзвуку.

Лише Apple AirPods Pro (2-го покоління) за 289 євро мають дуже хороший звук. Щодо комфорту носіння, де ми перевіряємо, наскільки приємно носити навушники та наскільки вони не нагріваються, наш вибір лежить на Google Pixel Buds Pro. Значно дешевше є Skullcandy Mod за 60 євро, який, як і чотири інші моделі, дуже зручно носити в повсякденному житті та під час руху.

Моделі In-Ear

Наш поточний вибір показує лише хороші навушники. Два In-Ear мали лише задовільний звук: Panasonic RZ- B100W в цілому все ще задовільний, але Isy ITW-2000 отримав також незадовільну загальну оцінку через свою малопереконливу тривалість використання.

У навушників зазвичай є наушники з силікону. Додатково можуть постачатися варіанти з пінопласту, проте три, які ми перевірили, містили поліциклічний ароматичний вуглеводень бензо(ghi)перилен вище допустимих норм для матеріалів з тривалим контактом зі шкірою за позначенням GS. Серед потерпілих були Bang & Olufsen Beoplay EX та Philips Fidelio T1. Також зазначимо, що забруднення не виявлено в силіконових вставках, які також були в комплекті. Шкідливу речовину також виявили в пінопластових вставках моделі Shure Aonic Free, яку вже не можна придбати.

ДЖЕРЕЛО СТАТТІ: Штіфтунг Варентест (нім. Stiftung Warentest) – дуже поважний німецький інститут, який проводить порівняльні випробування якості різноманітних товарів і споживчих послуг, керуючись при цьому принципами об'єктивності та незалежності від виробників і торговельних підприємств. Результати проведених випробувань публікуються у власних друкованих виданнях та на веб-сайті. Публікації не містять реклами. Оригінал статті можна подивитися на офіційному сайті www.test.de за 4,90 €.

Будь ласка, майте на увазі, що всі продукти, які тестує Stiftung Warentest, купують у німецьких магазинах. Ґрунтуючись же на нашому багаторічному досвіді (починаючи з 2005 року), ми з абсолютною точністю стверджуємо, що ідентичні товари, придбані в Європі та в країнах колишнього СНД, значно відрізняються за складом і, відповідно, за якістю.