Оформить заказ
Индивидуальнй выкуп
Поиск товара по слову или оформление заказа по ссылке Поиск по слову или оформление заказа по ссылке Поиск товара или оформление заказа

Як обрати той самий лак для нігтів?

Рейтинг найкращих лаків для нігтей 2023 за результатами дослідження німецького інституту якості
Автор: Alena Zakupki (Алёна Иванова)
Источник статьи: Stiftung Warentest
Жоден інший лак у тесті не наноситься так добре, як Essie. У Dior є чимало переваг – особливо чудова щільність та блиск. Лак від Essence чудово блищить, тримається добре та коштує мало.

Для нашого тесту ми купили 20 продуктів. Їх важко не помітити, вони миттєво піднімають настрій, і результати тесту теж не дають приводу для сумнівів: всі лаки мають оцінку "Добре" або "Задовільно", тільки один – "Незадовільно". Сім лаків у тесті виявилися добрими. Основна відмінність полягає, насамперед, у ціні: найдорожчий коштує понад 30 євро, найдешевший – майже 2 євро.

Ми хотіли з'ясувати, наскільки добре лак блищить, сохне та тримається на нігтях. Також важливо: чи його легко наносити та видаляти? Щоб це перевірити, ми дозволили нанести декілька шарів лаку для кожного зразка, на нігті по 10 добровольців та трьох косметичних експертів. Ми опитали їх щодо їхніх вражень і регулярно перевіряли стан лаку на їхніх нігтях. Крім того, ми перевірили лаки в лабораторії на наявність шкідливих речовин.

Шкідливі речовини

У лабораторії ми досліджували, чи містять лаки критичні речовини, такі як нітрозаміни та розчинники, які не вказані у складі. Семеро лаків відзначилися негативно через підвищений вміст нітрозамінів, включаючи особливо доступні від Catrice та trend it up від dm.

Нітрозаміни вважаються канцерогенними. Європейський Регламент щодо косметики допускає лише ті сліди, які технічно неминучі при виробництві продукції. Для певних нітрозамінів Німецьке управління з питань захисту споживачів та безпеки харчових продуктів встановлює орієнтовні значення, які є прийнятними для забруднення. Деякі з наших виявлених значень перевищують ці показники. Хоча ми не бачимо суттєвих загроз для здоров'я наявністю визначених рівнів, ми вважаємо, що постачальники повинні суворіше контролювати свою продукцію.

Ймовірно, нітрозаміни потрапляють до лаків через інгредієнт нітроцелюлозу. Він відповідає за рівномірне нанесення покриття. Практично всі нігтьові лаки у тесті містять його. Лише продукт від La Nature – єдиний на водній основі – обходиться без нітроцелюлози і не містить нітрозамінів.

Розчинники, такі як ацетон чи ксилол, можуть подразнювати очі та органи дихання або викликати нездужання. Якщо вони використовуються у нігтьовому лаку, вони повинні бути вказані в складі. Проте у майже всіх лаках ми виявили розчинники, які не були вказані в складі. Ці розчинники можуть потрапити до лаків, наприклад, як забруднення через сировини або як продукти розкладу інших речовин. Особливо обурливо, що на багатьох флаконах відсутній склад продукту та його можна переглянути лише в магазинах. Ми оцінюємо це як негативний аспект.

Порада:

За словами постачальників, лаки можна використовувати протягом 12-36 місяців після відкриття. Після цього можлива зміна якості. Найкраще зберігати нігтьовий лак в темному прохолодному місці. Базове покриття має запобігати забарвленню, верхнє покриття – запобігати подряпинам.

Стрес-тест для лаків

З рукавичками та камінцями ми визначаємо, наскільки швидко висихають та тримаються лаки.

Тест з рукавичками. Практично мати лаки, які швидко висихають. Після вказаного часу висихання або не пізніше, ніж через десять хвилин після другого шару наші експертки надягали рукавички. Мета: відсутність слідів на лаку та будь-яких плям на тканині. У тесті з рукавичками переконали від Anny, Essie, Gitti та La Nature. На останньому місці опинилися – OPI та Yves Rocher.

Тест на міцність. Злаковані нігті мають бути гладкими та блискучими. Щоб перевірити, які лаки найвитриваліші, наші експерти часто торкалися до камінців. Потім ми перевіряли стан нігтів.Шість лаків мали мало шансів проти камінців: Alessandro, Anny, Catrice, Chanel, Dior та Yves Rocher. Лак від Kiko Milano був чутливим.

Наші рекомендації

Сім лаків отримали відмінну оцінку, отримуючи загальну оцінку "Добре". Перше місце в таблиці подвоюється: Лак від преміального бренду Dior надає чудового блиску та відмінну щільність за високу ціну – 15,50 євро за 5 мілілітрів. Так само ефективно, але значно дешевше є лак від Essie за 3,70 євро за 5 мілілітрів. Обидва вони належать до кращих у тестуванні щодо тривалості: нігті, покриті ними, витримують до п'яти днів роботи, домашніх справ та спорту.

Багато з них мають невеликі недоліки. Дванадцять лаків в цілому задовільні, у всіх них є дрібні недоліки. Наприклад, лаки від Kia Charlotta та Yves Rocher мають недоліки, оскільки вони сильніше забарвлюють нігті, як показалося після зняття. Крім того, вони висихають гірше, ніж переможці від Essie та Dior.

Manhattan обіцяє тривалість до десяти днів, але нігті наших пробниць були вже непристойними через цей час. У тестового аутсайдера від Benecos навіть "Достатньо", оскільки він надто обіцяє на пляшці те, що в кінці кінців не виконує.

Найслабший лак у тесті від Benecos. На флаконі написано "20 Free". Однак лише на веб-сайті Benecos можна дізнатися, що це означає: не повинно бути 20 певних компонентів, включаючи розчинники толуол та ацетон. Однак ми виявили їх у складі лаку. Тому у пункті "Декларація та рекламні заяви" була виставлена лише оцінка "Задовільно".

Лак на водній основі

На відміну від інших лаків у тесті, La Nature рекламує альтернативний склад і виділяється серед конкурентів: лак на водній основі та може бути знятий без використання розчинника для лаку. Він повинен бути "так само легко наноситися, як і зніматися", пише постачальник на своєму веб-сайті.

Це правда? Ми перевірили це рекламне обіцянка: Зняття дійсно вдалося в значній мірі. Однак деяким пробницям довелося використовувати розчинник для лаку, щоб позбутися залишків фарби.

Коментар test: Хоча La Nature дійсно виконує обіцянку щодо зняття лаку, проте фарба на нігтях тримається не довго. Таким чином, лак потрапляє в середній розряд.

5 порад: як досягти ідеального покриття лаком, яке триматиметься тривалий час:

  1. Сухо та без жиру. Перед нанесенням лаку вимийте руки, добре висушіть їх і не намазуйте крем. На безжирних нігтях лак триматиметься найкраще.
  2. Кожен штрих важливий. Почніть з центру нігтя, потім розподіліть лак якнайшвидше до боків. Тримайте певну відстань від кутикули. Обережно "закріпіть" верхній край нігтя з мінімальним нанесенням лаку.
  3. Подвійне нанесення для кращого ефекту. Нанесіть лак тонким шаром і дайте йому добре висохнути. Потім нанесіть другий шар лаку.
  4. Проявіть терпіння. Лак повністю висихає протягом певного часу, до десяти хвилин. Не рекомендується сушити феном, промокати або пропускати під холодною водою, оскільки це може вплинути на результат.
  5. Запобігання злипанню. Після нанесення лаку ретельно очистіть кришку пляшечки сухим паперовим рушником та завжди добре закривайте її.

ДЖЕРЕЛО СТАТТІ: Штіфтунг Варентест (нім. Stiftung Warentest) – дуже поважний німецький інститут, який проводить порівняльні випробування якості різноманітних товарів і споживчих послуг, керуючись при цьому принципами об'єктивності та незалежності від виробників і торговельних підприємств. Результати проведених випробувань публікуються у власних друкованих виданнях та на веб-сайті. Публікації не містять реклами. Оригінал статті можна подивитися на офіційному сайті www.test.de за 4,90 €.

Будь ласка, майте на увазі, що всі продукти, які тестує Stiftung Warentest, купують у німецьких магазинах. Ґрунтуючись же на нашому багаторічному досвіді (починаючи з 2005 року), ми з абсолютною точністю стверджуємо, що ідентичні товари, придбані в Європі та в країнах колишнього СНД, значно відрізняються за складом і, відповідно, за якістю.