Оформить заказ
Индивидуальнй выкуп
Поиск товара по слову или оформление заказа по ссылке Поиск по слову или оформление заказа по ссылке Поиск товара или оформление заказа

Вибір фенів для волосся з іонною функцією

Рейтинг найкращих фенів для волосся з іонізацією 2023 за результатами дослідження Stiftung Warentest
Автор: Alena Zakupki (Алёна Иванова)
Источник статьи: Stiftung Warentest
Переможець тесту від Dyson коштує 430 євро, інші хороші фени доступні від 23 євро. П'ять не пройшли тест на безпеку та витривалість.

Жодна індустрія не є настільки схильною до гри слів, як перукарська справа. Салони називаються Haaradies, Hairy Potter або Schnittstelle. Журнал "Der Spiegel" у 2019 році опублікував аналіз, згідно з яким майже 8 відсотків салонів мають у своїй назві гру слів. Це природно спокушає нас перетворити наш звіт про тест фена на гру слів у стилі фен-тастик.

Але якщо відкинути посічені кінчики, то ось суворі факти: 9 з 14 фенів, що брали участь у тестуванні, виявилися хорошими. П'ять, навпаки, провалилися – вони перегоріли в тесті на витривалість або їхні кабелі зламалися після багаторазового згинання в тесті на безпеку. Найкращим з кандидатів є Dyson – за 430 євро це практично iFoehn. Він також має більше аксесуарів, ніж конкуренти: крім стандартної насадки для укладання, він має дифузор, схожий на насадку для душу, для завивки волосся, насадку проти розвіювання волосся, насадку для м'якого повітряного потоку і насадку-гребінець. Але хіба це не забагато 430 євро? Інші хороші фени коштують набагато дешевше, наприклад, Koenic коштує всього 23 євро.

Корисні іони

Під час розчісування або сушіння волосся може стати електростатично зарядженим і стирчати назовні. Багато виробників рекламують, що їхні фени можуть привести таке неслухняне волосся до ладу. Ідея, що стоїть за цим: іонна функція. Фен генерує негативно заряджені іони у своєму внутрішньому просторі та розкручує з потоком повітря вони потрапляють у волосся. Там заряди мають вирівнятися, і волосся знову ляже.

Щоб перевірити, як фени приборкують волосся, що стирчить, ми розчесали волосся в лабораторії, розвісили заряджені пасма і висушили їх феном. У багатьох моделях вони зруйнувалися через кілька секунд. Переможець тесту Dyson рекомендує використовувати для цього спеціальну насадку, що злітає.

У лабораторії ми не виявили якихось серйозних відмінностей – а в практичному тесті перед дзеркалами для укладання та у ванній кімнаті їх взагалі не було помітно. Експерти не виявили проблем з електростатичною зарядкою у жодного з протестованих фенів. Всі вони отримали оцінку "добре" в цьому пункті тесту.

Практичний тест

Практичний тест також показав, що чим важчий фен і чим коротший його кабель, тим більша ймовірність того, що він буде менш приємним у використанні. Koenic, Grundig і найважчий Remington Proluxe (723 грами) виявилися трохи заважкими для деяких користувачів. Переможець тесту Dyson, з іншого боку, важить комфортні 499 грамів. Легшими виявилися лише Babyliss і Valera.

Dyson також пропонує понад два з половиною метри кабелю, а Grundig – навіть три з половиною метри. З іншого боку, кабель недорогого Koenic відносно короткий – 189 сантиметрів. Проте найкоротший кабель у Proficare – всього 166 сантиметрів. Той факт, що насадки приладів Rowenta та двох Remington не можна обертати, також не викликав особливого схвалення.

Щоб перевірити міцність і безпеку, ми кинули фени на кахельну підлогу в лабораторії, сушили їх феном протягом 400 годин поспіль – звісно, з перервами на функцію охолодження – і згинали їхні леза незліченну кількість разів. Усі вони витримали падіння. Однак у Beurer і Proficare закінчився запас міцності, а Babyliss, Valera і Remington Proluxe не витримали випробування на згинання.

Решта не постраждали від випробувань – ні дорогий Dyson, ні дешевий Koenic. Незважаючи на величезну різницю в ціні, обидва однаково добре укладали волосся і швидко висихали – чи то вдома у ванній, чи то в салоні.

Поради щодо укладання волосся від експерта

Перукарка Меліса Арслан

«Натуральні локони не повинні бути висушені повністю" – Перукарка Меліса Арслан пояснює, як вона робить волосся більш об'ємним або прямим, як працює дифузор і чому вона обожнює круглі щітки.

Наскільки вологим має бути волосся, коли я починаю укладати зачіску? Волосся має бути сухим приблизно на 80 відсотків – або рушником, або феном з усіх боків. Для довгого волосся це можна робити і в перевернутому положенні. Сушіння феном мокрого волосся над щіткою займає багато часу.

Наскільки важлива кругла щітка для укладання волосся феном? Це мій найважливіший інструмент, набагато точніший за насадку-гребінець. З її допомогою я можу додати волоссю об'єму, випрямити його або створити хвилі.

Як додати волоссю об'єму? Для цього я кладу пасмо шириною кілька сантиметрів на круглу щітку біля лінії росту волосся. Потім я кладу фен на пасмо і одночасно тягну фен і щітку вгору від коренів. Я також часто використовую мус.

А як ви сушите волосся феном на пряме волосся? В основному так само, але я тягну щітку і фен донизу. Для дуже довгого, густого волосся я часто використовую випрямляч.

Як ви отримуєте локони або хвилі? Я кладу круглу щітку на кінчик пасма зверху, накручую її і спочатку наношу на щітку гаряче повітря. Потім сушу феном холодним і викручую щітку.

Для чого використовується холодне повітря? Воно допомагає створити локони або хвилі. Після сушіння волосся феном холодне повітря також надає йому трохи більше блиску.

У чому переваги дифузора? Я використовую дифузор для створення локонів. Рухаюся вгору від потилиці. Втираю у волосся лосьйон для фіксації, потім протягую пасма змійкою між насадками дифузора, починаючи з кінчиків. Я сушу феном безпосередньо біля шкіри голови, злегка рухаючи феном вперед і назад, вгору і вниз. Нарешті, я знову сушу холодним феном.

Як сушити феном волосся на потилиці? Висушуємо феном так само, як і з боків. З невеликою практикою та уявою це працює. Друга праска може допомогти. В інтернеті є відео, як це зробити.

Коли волосся достатньо сухе? Коли воно дійсно відчувається сухим, коли ви торкаєтесь до нього, і бажаний ефект досягнуто. Хвиля або об'єм можуть знову зруйнуватися на ще вологому волоссі. Тільки натуральні локони не слід сушити повністю. Інакше вони стануть кучерявими.

А як ви доглядаєте за феном? Я час від часу видаляю пил, який збирається на задній частині фільтра. Також має сенс вільно намотувати кабель, щоб уникнути перегинів.

Меліса Арслан перемогла в галузевому конкурсі "Hairgames", організованому Центральною асоціацією перукарської справи Німеччини, в категорії "Жіноча зачіска з довгим волоссям Open & Up do" у 2022 році.

Наші рекомендації

Переможець тесту: фен Dyson Supersonic добре справляється з укладанням і має безліч додаткових насадок, але коштує 430 євро. Порада щодо ціни: хороший фен Koenic KHD 4221 AC коштує всього 23 євро. Екологічна порада: Багато фенів споживають 2000 Вт і більше енергії на найвищому рівні – це щонайменше 122 кіловат-години на рік, якщо використовувати їх по 10 хвилин на день. Якщо ви хочете заощадити, сушіть волосся менше часу.

Якби ми оцінювали лише перукарські послуги, то всі фени були б хорошими. Недорогий Koenic лише трохи відстав від переможця тесту Dyson. Philips BHD510, Remington Hydraluxe і Ro-goa були найкращими фенами. Під час практичного тесту перукарка провела феном по десятках локонів. Вона оцінювала, як швидко волосся висохло, наскільки гладко його можна було розчесати і чи не було воно ламким. Випробовувані також сушили свої гриви вдома і звертали увагу на те, наскільки легко чистити і зберігати прилади.

Кілька моделей були трохи слабкі при сушінні холодним повітрям – це має зафіксувати щойно накручені локони або надати волоссю більшого блиску. Babyliss, Beurer і Proficare повинні мати можливість дути трохи прохолодніше на найнижчому температурному режимі. Майже всі моделі також можуть перемикатися на холодне повітря одним натисканням кнопки – тільки у Valera такої класної кнопки немає. Тут тільки регулятор температури можна пересунути вниз. Цікаво: загалом Remington Pro-luxe одним натисканням кнопки відразу і відчутно дме холодним повітрям – але в теплі години стає неприємно гарячим. Постійне перемикання між гарячим і холодним повітрям може зіпсувати задоволення від укладання.

Фен: переможець тесту Dyson коштує майже в 20 разів дорожче за найдешевший хороший фен

Декілька з кращих продуктів за результатами тестування:

ДЖЕРЕЛО СТАТТІ: Штіфтунг Варентест (нім. Stiftung Warentest) – дуже поважний німецький інститут, який проводить порівняльні випробування якості різноманітних товарів і споживчих послуг, керуючись при цьому принципами об'єктивності та незалежності від виробників і торговельних підприємств. Результати проведених випробувань публікуються у власних друкованих виданнях та на веб-сайті. Публікації не містять реклами. Оригінал статті можна подивитися на офіційному сайті www.test.de за 4,90 €.

Будь ласка, майте на увазі, що всі продукти, які тестує Stiftung Warentest, купують у німецьких магазинах. Ґрунтуючись же на нашому багаторічному досвіді (починаючи з 2005 року), ми з абсолютною точністю стверджуємо, що ідентичні товари, придбані в Європі та в країнах колишнього СНД, значно відрізняються за складом і, відповідно, за якістю.