Оформить заказ
Индивидуальнй выкуп
Поиск товара по слову или оформление заказа по ссылке Поиск по слову или оформление заказа по ссылке Поиск товара или оформление заказа

Кращі багатофункціональні принтери

Як обрати найкращий багатофункціональний принтер 2023? Ви дізнаетесь про це за результатии тестування Stiftung Warentest
Автор: Alena Zakupki (Алёна Иванова)
Источник статьи: Stiftung Warentest
Усі 13 моделей у тесті можуть сканувати, копіювати та друкувати. 3 виділяються: вони не лише добре друкують, але й екологічні та доступні за ціною.

Ми протестували 13 струменевих багатофункціональних принтерів вартістю від 69 до 500 євро. Усі вони друкують, сканують і копіюють. Саме тому їх називають багатофункціональними або комбінованими принтерами. Багато з них також можуть надсилати факсимільні повідомлення. Три принтери загалом хороші, порівняно стійкі та дешево друкують.

Ми виявили значні відмінності в якості друку та копіювання, зокрема. В обох тестових точках оцінки варіюються від хорошого до достатнього. Як і переможець тесту, найгірший результат показав принтер Canon: Pixma TS3550i, який коштує дуже дешево, але друкує та копіює якісно. Він також може стати досить дорогим у довгостроковій перспективі.

Багатофункціональний принтер Maxify GX4050 добре друкує і за дуже вигідною ціною – з найкращим показником екологічності. Друкуюча головка та чорнильний бак можуть бути замінені користувачем. На цьому наш звіт можна було б завершити, але результати тестування не такі однозначні. Деяким користувачам може підійти інший, дешевший принтер.

Дешеві принтери, дорогі чорнила

Ми розраховуємо витрати на чорнило на основі найменших картриджів, що пропонуються. Це дозволяє виявити принтери, які на перший погляд здаються дуже дешевими, але високе споживання чорнила перетворює їх на пожирачів грошей у довгостроковій перспективі. Для принтерів, які часто друкують, вартість споживання є щонайменше такою ж важливою, як і вартість покупки.

Порівняно з нашими попередніми тестами принтерів, ми змінили програму тестування. Тепер ми приділяємо більше уваги екології та сталому розвитку: такі аспекти, як енергоспоживання, витрати на матеріали та можливість самостійної заміни швидкозношуваних деталей, враховуються при оцінці якості тесту на рівні 20 відсотків. У попередніх тестах цей показник становив лише 10 відсотків.

Екологічний друк

Переможець тесту від Canon – найдешевший і найекологічніший з 13 протестованих моделей. Завдяки дуже низьким витратам чорнила (лише 0,3 цента за сторінку тексту та 8 центів за кольорову фотографію формату А4) він очолює нашу таблицю. Принтер Maxify отримав високий бал у категорії "Екологічні характеристики" насамперед тому, що користувач може замінити швидкозношувані деталі, це стосується й інших моделей серії Maxify.

Корисні поради

Порада для тих, хто часто друкує

Epson Ecotank ET-2820 на третьому місці – наша порада для тих, хто часто друкує: дешевий у придбанні (239 євро), дуже вигідний у плані витрат на чорнило. У текстовому друці цей пляшковий принтер навіть перевершує переможця тесту від Canon. Однак його неквапливість коштує йому балів. Epson Ecotank – хороший вибір для тих, хто багато друкує і має трохи терпіння.

Поради щодо економії для недорогих принтерів

Найдешевший пристрій, який добре друкує, на 4-му місці: ще один Epson, цього разу картриджний принтер. Workforce WF-2960DWF коштує всього 122 євро, друкує краще, ніж переможець тесту, але відстає у скануванні. Він також не вражає з точки зору витрат на чорнило. Для користувачів, які друкують небагато, ці витрати не є проблемою, тому цей пристрій також може стати порадою для економії грошей. Найбільш універсальниі багатофункціональні принтери в тесті це моделі Brother на 9-му і 10-му місцях, які друкують навіть у форматі А3.

Картридж чи пляшка: що обрати?

Картриджні принтери зазвичай дешевші, ніж пляшкові. І навпаки, витрати на чорнило є зворотними.

Рекомендується використовувати картриджний принтер, якщо ви друкуєте не більше 10-20 сторінок на місяць і лише зрідка друкуєте фотографії.

Пляшковий принтер рекомендується, якщо ви друкуєте більше 50 сторінок на місяць або часто друкуєте великі фотографії.

Якщо ви перебуваєте в проміжку між цими двома варіантами, для прийняття рішення про покупку ми рекомендуємо виконати такі розрахунки: Виберіть принтери, які ви хочете порівняти, у таблиці для кожної моделі додайте ціну покупки та очікувані витрати на чорнило протягом приблизно п'яти років.

Наші рекомендації

Принтер Canon Maxify GX4050 вартістю близько 500 євро – найкращий принтер у цьому тесті, а також переможець у категорії "Екологічність". Сторінка тексту коштує лише 0,3 цента, а зношені деталі можна замінити.

Порада щодо економії: Epson Workforce WF-2960DWF за 122 євро – наша порада для тих, хто друкує нечасто. Для частого друку ми рекомендуємо Epson Ecotank ET-2820 за 239 євро з дуже низькими витратами на чорнило.

У таблиці можна виявити деякі скарби. Наприклад, Epson Workforce Pro WF-C5890DWF, що посів друге місце, друкує текстові сторінки значно краще, ніж переможець тесту. Він друкує їх у якості, яка раніше була доступна лише лазерним принтерам. Ще одна особливість Workforce Pro: він працює з чорнилом з пакетиків. На жаль, це чорнило не таке дешеве, як з пляшки. Одна сторінка тексту коштує близько 2 центів.

Як ми тестували

У тесті: 13 нових струменевих багатофункціональних пристроїв для друку, сканування та копіювання, у тому числі кольорового. Ми придбали пристрої в роздрібних мережах у період з листопада 2022 року по січень 2023 року. Ми визначили ціни на чорнило, щоб розрахувати вартість друку за допомогою Опитування постачальників у січні 2023 року, ціни на побутову техніку в лютому 2023 року за допомогою онлайн-опитування.

Ми протестували водо- та світлостійкість за допомогою текстових маркерів, води та десятиденного впливу ксенонового світла. Ми оцінили швидкість, з якою пристрій запускається і друкує оригінали. Ми оцінювали якість сканування тексту, кольорової сторінки журналу та фотографії (портрет формату А4), а також швидкість процесів сканування.

Ми копіювали документи з тестового завдання, оцінювали якість і швидкість, надрукували до 3 000 сторінок тексту, кольорових сторінок і фотографій, щоб визначити діапазон сторінок. На основі ціни чорнила ми визначили та оцінили вартість сторінки для трьох типів оригіналів. Ми не враховували витрати на папір. Для друку ми використовували найменші оригінальні картриджі.

Три експерти оцінювали інструкції з використання: інструкції, що постачаються та доступні в Інтернеті, а також довідкові функції в програмному забезпеченні. Введення в експлуатацію: серед іншого пакування, налаштування, підключення, встановлення програмного забезпечення. Експлуатація: включаючи друк, сканування, копіювання та заміну паперу.

Ми оцінюємо можливості та додаткові функції, такі як друк формату А3, двосторонній друк і друк без полів, друк з планшета, смартфона та USB, мережеві та факсимільні функції, а також набір функцій програмного забезпечення та драйверів.  Можливість заміни швидкозношуваних деталей: Наприклад, друкуюча головка та контейнер для відпрацьованого чорнила. Чи можуть користувачі замінити їх самостійно?

Ми оцінювали енергоспоживання у двох режимах використання: 21 година у вимкненому стані або режимі очікування та три години увімкненого друку (5 сторінок), сканування та копіювання (кольорова сторінка формату А4). Шум: під час друку, сканування, копіювання та у режимі очікування. Конструкція: стійкість і матеріал всього пристрою, а також пошкодження під час тестування. Матеріальні витрати на картриджі по відношенню до кількості надрукованих сторінок. 

Наступні струменеві багатофункціональні принтери за результатами попередніх тестів отримали хороші оцінки за якістю та щонайменше задовільні оцінки за витратами на друк і чорнило.

Чорнильні багатофункціональні принтери: Canon друкує добре і дешево, Epson – найкраще

Декілька з кращих продуктів за результатами тестування:

ДЖЕРЕЛО СТАТТІ: Штіфтунг Варентест (нім. Stiftung Warentest) – дуже поважний німецький інститут, який проводить порівняльні випробування якості різноманітних товарів і споживчих послуг, керуючись при цьому принципами об'єктивності та незалежності від виробників і торговельних підприємств. Результати проведених випробувань публікуються у власних друкованих виданнях та на веб-сайті. Публікації не містять реклами. Оригінал статті можна подивитися на офіційному сайті www.test.de за 4,90 €.

Будь ласка, майте на увазі, що всі продукти, які тестує Stiftung Warentest, купують у німецьких магазинах. Ґрунтуючись же на нашому багаторічному досвіді (починаючи з 2005 року), ми з абсолютною точністю стверджуємо, що ідентичні товари, придбані в Європі та в країнах колишнього СНД, значно відрізняються за складом і, відповідно, за якістю.